Van Verslaving naar Vrijheid

Van Verslaving naar Vrijheid

Rene van Collem

Heb jij een familielid, partner of vriend die worstelt met een verslaving? Of heb je zelf een verslaving? Dan is dit dé podcast voor jou!

Mijn naam is Rene van Collem, ik ben drummer van Doe Maar en na dertig jaar van actieve verslaving ben ik in 2010 clean geworden en gebleven. Sinds 2015 werk ik als familie-counselor om familie leden te helpen hiermee om te gaan, zowel in de GGZ als privé.

In deze podcast geef ik tips, info en inzichten in de wereld van verslaving en herstel daarvan en dat is keihard nodig want voor de families van iemand met een verslaving is er nauwelijks hulp. Heb je een vraag of heb je mijn hulp nodig? Mail mij dan op rene@renevancollem.nl of kijk op www.renevancollem.nl

Ik help families, gezinnen en partners waarvan hun dierbare een verslaving heeft!

Wil je meer over mij weten? Lees dan mijn zelfgeschreven biografie over hoe mijn verslaving zich ontwikkelde en hoe ik eruit kwam, mijn leven als drummer van Doe Maar én hoe ik de liefde van mijn leven ontmoette. https://www.bol.com/nl/nl/p/heroine-godverdomme/9200000022070936/?bltgh=pH-DbSl3IbZ-4qxN7-5IEA.4_12.13.ProductPage

Abonneer je op deze podcast als jij wil leren hoe je met iemand om gaat die verslaafd is, wat je beter wél en niet kan doen en hoe je zelf overeind kan blijven!

Listen to the last episode:

Nieuw onderzoek uit 2024 legt de alarmerende realiteit van ketamine-gebruik bloot: bijna 1 op de 7 gebruikers ervaart blaasproblemen, met 1 op de 20 die frequent last heeft.

In deze openhartige en indringende podcast deelt Sterre haar aangrijpende verhaal over de duistere kant van dit zogenaamd 'recreatieve' middel.

Ooit bedoeld als narcosemiddel voor o.a. paarden, heeft ketamine zich een weg gebaand naar de clubscene. Sterre neemt je mee op haar reis die begon met onschuldig experimenteren en eindigde in een hel van verslaving. Ze beschrijft haarfijn hoe ze, net als velen, de gevaren onderschatte en werd meegezogen in een meedogenloze draaikolk.

Met pijn in haar hart vertelt Sterre over de vriendinnen die ze in haar jonge leven al heeft verloren aan overmatig drugsgebruik. Haar verhaal is een krachtige boodschap voor iedereen die de risico's van drugs zoals ketamine en 3-mmc onderschat.

Luister naar deze schokkende podcast en ontdek de harde waarheid achter de stijgende populariteit van ketamine. Sterre's ervaring is een wake-up call die levens kan redden. Een onmisbare luisterervaring voor jongeren, ouders en iedereen die zich bewust wil worden van de verwoestende impact van dit gevaarlijke middel.

Abonneer je alsjeblieft op dit kanaal en deel de link met mensen die er in het dagelijks leven mee te maken krijgen omdat een kind, familielid, partner of vriend verslaafd is! En natuurlijk met de mensen waarvan je voelt dat ze aan een verslaving lijden.

Zoek je hulp als naaste van iemand met een verslaving? https://renevancollem.nl/diensten/

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief. Via deze link https://renevancollem.nl/

Dank je wel voor het kijken, luisteren en delen!

Rene💙


#podcast #drugs #jongeren #partydrugs #clubscene 

Previous episodes

 • 91 - 'Hoe drugs mijn lichaam en leven vernietigde' 
  Tue, 23 Jul 2024
 • 90 - Van junk naar succesvol ondernemer! 
  Tue, 16 Jul 2024
 • 89 - "Toen ik mezelf dronken zag werd ik nuchter" 
  Tue, 09 Jul 2024
 • 88 - "Ik vocht elke dag met verslaving... totdat ik opgaf" 
  Tue, 02 Jul 2024
 • 87 - "Anne's Dubbelleven: Van Feestje naar Verslaving! 
  Tue, 25 Jun 2024
Show more episodes

More American religion & spirituality podcasts

More international religion & spirituality podcasts

Choose podcast genre